Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Fortuna Blog

 • Arunashi - синтез между традиции и иновации

  Индийските ювелири са считани за едни от най-добрите в света, като съхраняват и предават традициите на това изкуство повече от 5000 години.

  Американският бранд Arunashi е сравнително нов (само на 15 години), но попада в групата на петте най-популярни ювелирни компании в Лос Анджелис. Негов основател и творчески директор е роденият в Джейпур Арун Бохра – осмо поколение ювелир, а историята на семейния бизнес надхвърля 170 години.

  Характерните индийски мотиви, смелия дизайн и красивите скъпоценни камъни за сравнително кратко време  превръщат  Arunashi  в атрактивен и популярен бранд.

  Работите на Арун Бохра са повлияни от културата на индийския език, картини, митология и природа в съчетание с детайли и орнаменти, типични за стиловете Арт Деко и Арт Нуво, формирайки съвършенно нов уникален стил.

  Украшенията са ръчно изработени и до голяма степен са синтез от традиционни и нови метали, допълнени от необикновени камъни и причудлив дизайн. Всяко изделие на Arunashi  може да бъде определено като малко произведение на изкуството.

  В характерен акцент са превърнати ярките цветове на турмалините парайба, изумрудите, огнените и етиопските опали. Турмалините параиба са сравнително непознати полускъпоценни камъни и в същото време едни от най-ценените в ювелирния свят.  Като най-ярък пример може да се посочи гривната, изработена от злато и титан и инкрустирана с опали, турмалин параиба и брилянти.

  Брошката, наречена „Русалка“ е изработена от 18-каратово бяло злато и е инкрустирана с 2,2 карата турмалини параиба и 5,35 карата брилянти. Включена е в листата с 10-те най-ярки украшения с неоновия турмалин в различни форми и нюанси.

  Arunashi е самобитност и изключителен дизайн, които не могат да оставят безразличен никого.

  Източник снимки:  Arunashi

 • Алесио Боски- младият талант в съвременното ювелирно изкуство част 2

  Всяко украшение, изработено от Алесио Боски,е пропито със страст и ентусиазъм и  пресъздава една история, в която има главно действащо лице и декори. Всяка една история е изживяна, почувствана и след това – облечена в злато и скъпоценни камъни. Боски няма равен на себе си, когато стане въпрос за трансформиращи и видоизменящи се украшения. Това е цял един свят, изпълнен с тайни и загадки, който завладява и увлича. Основните му музи са историята, архитектурата и неизчерпаемата красота на природата.

   

  Името на Боски се свързва и с открития в Мадагаскар  през 1995г. сапфир с размерите на футболна топка, чиято маса в необработено състояние била 90 000 карата, наречен по късно „Сапфирът на хилядолетието“(Millennium Sapphire). Скъпоценният камък е гравиран с образите на 134 исторически личности, дали своя принос за развитието на човешката цивилизация в различни епохи, сред които Бетовен, Микеланджело, Шекспир, Айнщайн и Мартин Лутър Кинг.Идеята и изпълнението ѝ принадлежат изцяло на Алесио Боски, а замисълът е да се отдаде почит и преклонение на човешкия гений. Изпълнението на проекта отнема около 2 години и  е завършено през 2000г.

  Алесио Боски

  Талантът, фантазията и неизчерпаемата енергия са отличителните характеристики в работите на Алесио Боски, а почитателите на неговото изкуство винаги са в очакване на следващите реализирани проекти.

   

  Източник снимки- Alessio Boschi

 • Алесио Боски- младият талант в съвременното ювелирно изкуство част 1

   

  Въпреки младостта си Алесио Боски е определян от много критици за гениален съвременен  ювелирен майстор. За сравнително кратко време успява да докаже забележителния си талант и е удостоен с такива престижни награди като „Най-добра колекция от ювелирни украшения „ (Базел 2008г.),“Couture Award“ (Лас Вегас 2008 и 2010г.), „Veranda Art Of Design“ за най-добър ювелирен дизайнер (Ню Йорк 2015г.). През 2015г. става носител на премия в конкурса за най-добър дизайнер на международната изложба International Jewellery Design Excellence.

   

  За Алесио Боски успехът е възможност да продължава да твори без ограничения и да провокира отново и отново със своето изкуство.

  Съществуват множество именити и очарователни украшения с необикновени камъни и изумителен дизайн, но са рядкост тези, които са в състояние истински да заинтригуват, удивят и събудят мечтателя.

  „Ювелирното изкуство винаги е свързано с мечтание. Ние продаваме емоции и това е най-важната част в  нашата работа. Моето желание е да създавам красота и щастие. Това е моето пътешествие през живота.“

 • De Grisogono - съчетание между класически дизайн и модна фриволност

  Въпреки че е сравнително нова (създадена през 1993г.), разположената в Женева ювелирна къща de Grisogono добива популярност със своите екстравагантни изделия. Ярката палитра, ефектния дизайн и изключителната пищност предизвикват революция в ювелирния свят – невиждана до този момент модна фриволност.

  De Grisogono е новатор по отношение на ловкото съчетание между класическия дизайн и смелите форми, обсипани по екстравагантен начин с едни от най-скъпите скъпоценни камъни.

  Основателят и творчески директор на фирмата Фаваз Груози е успял да съвмести бизнес и хоби, но до основаването на собствената си компания му се наложило да извърви дългия път от асистент в малко ювелирно магазинче във Флоренция до директор по продажбите в Bvlgari. Обикнал и осмислил света на ювелирното изкуство, който притежава толкова богати традиции и в същото време остава обвързан с множество условности, че често изостава от бързо променящия се свят на ежедневието, той се превърнал в едно от водещите имена в бижутерийния бранш и диктатор в ювелирния дизайн.

  Груози придобил тежест в ювелирния свят благодарение на първата си колекция (1996г.) от скромни украшения, основана изключително на черните диаманти. Бил запленен от тях от момента, в който научил за съществуването на един от най-загадъчните  и обвити в мрачна слава брилянти в света – Черния Орлов (с маса 195 ct). Неподправеният ентусиазъм провокирал въображението на ювелира : „когато става дума за изразителност, черният диамант няма равен на себе си, още повече, че всеки камък има своя интересна история.“Експериментирайки в дизайнерските си решения той успял да възроди интереса към тях. И ето, че във времето на всеобщия минимализъм черните диаманти изпълнили творческия взор на Фаваз Груози. Той ги използвал така, че от една страна да изглеждат достатъчно сдържано, а от друга – загадъчно и разкошно. За кратко време позабравеният скъпоценен камък се сдобил с армия от поклонници, разрастваща се постоянно.

  De Grisogono има изключителна заслуга и за популяризирането на т.нар. „ледени“ брилянти, кожата от скат и златото с шоколадов оттенък.

  Към настоящият момент цветовите комбинации, ефектното светоусещане, приложението на нови технологии и материали, позволява за De Grisogono да се говори като за ювелирната къща, пренаписала кодекса на ювелирното изкуство, без да се страхува да прескача границите между различните стилове.

  Източник снимки - De Grisogono

 • De Beers-водещата световна компания за диаманти

  De Beers е компанията, превърнала брилянтите от скъпоценности за най-знатната и заможна част от човечеството в един от най-желаните подаръци за жените.Това е една от най-големите компании в света, специализирана в добива, обработването и продажбата на натурални диаманти, както и производството на синтетични за нуждите на промишлеността.

  de beers

  Фирмата била създадена през 1870г. от находчивия англичанин Сесил Родс. Това е времето, в което на територията на днешната Южноафриканска Република се стичали многобройни авантюристи в търсене на големи диамантени находища и с надеждата за бързо забогатяване. Скоро господин Родс установил, че тежкия изтощителен и най-често безплоден физически труд не е за него и се преориентирал в предлагането на логистична помощ на други търсачи, срещу съответен дял от намерените диаманти. След известно време предприемчивият англичанин вече контролирал добива на диаманти в най-голямото находище Кимбърли, а фирмата му била наречена De Beers в чест на собственика на земите. В началото на 1902г. тя вече владеела около 95% от световната диамантена промишленост.

  de beers

  През 1929г. собственик на компанията станал известният южноафрикански предприемач Ърнест Опенхаймер, който я превърнал в семейна фирма, каквато продължава да бъде и до днес.

  Към настоящият момент De Beers може да бъде определена като монополист в добива и обработването на диаманти; независимо определя цените на своята продукция, като не позволява нейните диаманти да бъдат препродавани в първоначалния им вид. Десет пъти в годината в Лондон се провеждат срещи на търговците на диаманти, на които могат да закупят диаманти De Beers на точно определена стойност без правото да се пазарят и да поставят свои условия при сделките.

  de beers

   

  Именно De Beers въвеждат стандарта 4С при определяне пазарната стойност на брилянтите : чистота (clarity), цвят (color), маса или тегло (carat) и шлайф (cut). Всеки диамант на De Beers притежава свой паспорт, в който са описани неговите характеристики и това е единствената в света фирма, предоставяща на клиентите си такава услуга.

  de beers

  Ювелирните украшения De Beers отговарят на търсенето и предпочитанията на различни клиенти – от украшения за подаръци през ювелирно pret-a-porter до висша мода, достъпна за избрани. Традиционно се изработват от 18 каратово бяло, жълто и розово злато и разбира се са инкрустирани с различни форми и цветове брилянти.

  de beers

  Лотосовият цвят детайлен и пищен или стилизиран е превърнат в неотменна част от дизайна на украшенията и до голяма степен е възприеман като нейн символ.

  Източник снимки- De Beers

 • Тайнственият ювелир - Жоел Артур Розентал

  Тайнственият Ювелир J.A.RТайнственият ювелир J.A.R (Жоел Артур Розентал).

  Жоел Артур Розентал, известен повече като J.A.R започва ювелирната си кариера преди около 40 години, след като получава научна степен в областта на историята на изкуствата в Харвард.

  Ювелирните изделия на J.A.R се отличават с характер, невероятен магнетизъм и ефирност, а благородните метали и естествените камъни са стойностни от гледна точка на художествените им възможности и качества.

  Изпробвал таланта си като художник, режисьор и за кратко сътрудник в ювелирна къща „Bvlgari“, Розентал се установява в Париж и започва собствен бизнес с ръчно изработени уникални ювелирни изделия. Крайъгълен камък в работата на тайнственият ювелир J.A.R се превърнал принципът да изработва само това, което му хареса, когато поиска и за когото иска.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Всяка една от работите на Розентал може да бъде определена като необикновена жива склуптора, обсипана с ярки естествени камъни. В много от тях използва черна сплав от сребро и злато, разработена от него самия.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Изработваните украшения са ограничено количество и най-вече по поръчка на известни аукционни къщи или редовни клиенти. Рекордът за най-висока платена сума при натдаване на аукцион държи рубинена брошка, наречена „Camellia“, продадена за 4,3 милиона щатски долара през 2012г.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Тайнственият ювелир J.A.R предлага ювелирните си шедьоври на постоянни клиенти и да станеш негов клиент е възможно единствено по тяхна препоръка.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Брандът J.A.R не представя нови колекции и не признава ярката масова реклама. Може би това е най-затворения, най-тайнствения, но и един от най-разкошните ювелирни брандове.

  Разгледайте уникалните ни бижута тук

  Източник снимки - Joel Arthur Rosenthal

   

 • Карло Палмиеро- неподражаемият художник в съвременното ювелирно изкуство

  Карло Палмиеро е колоритен и неподражаем художник в съвременното ювелирно изкуство.

  Историята на бранда Palmiero е история за превръщането на едно пълнокръвно детско увлечение в сбъдната мечта и професионална реализация, носеща успех, признание и световна слава.

  „Винаги, още от дете, притежавам богата фантазия. Можех да прекарам часове в сглобяването и разглобяването на различни предмети; да моделирам от восък различни бижута и именно в бижутерското изкуство намерих възможност да изразя най-естественото за мен нещо на света – ръчната работа. Това,което ме очарова е, че бижутата винаги са поддържали във времето собствената си магия, превръщайки се в предмети на желание без време.“

  Карло Палмиеро изгражда собствен, нов и неподражаем стил. През всичките години творчество той не е изработил нито едно класическо украшение, дори първите му работи се отличават с креативност, необикновен дизайн и сложност на изпълнението. Затова не е изненадващо, че бижутата с марка Palmiero остават уникални и неповторими, а наред с богатото въображение и художествения талант майсторът използва едни от най-сложните ювелирни техники, владяни от малцина.

  Украшенията на Карло Палмиеро са своеобразна алхимия от мисли и спомени;магията на природата, чувствата, изкуството, културите, местата и хората са неизчерпаемо вдъхновение за неговата фантазия, а златото и скъпоценните камъни – платното и боите, с които рисува шедьоврите си.

  Един от приомите в работата на маестрото и отличителна характеристика на украшенията е плавния цветови преход на скъпоценните камъни, както и майсторското им инкрустиране върху изпъкналите повърхности на причудливите форми.

  В лайтмотив са превърнати опитите на ювелира да пресъздаде порива на вятъра. Те са в лекотата на перата, подхванати от ветреца, в танцуващия на вятъра огън, в полюшването на цветчетата.

  Украшенията Palmiero заслужено могат да бъдат наречени шедьоври, ценени дори от най-изтънчените колекционери от цял свят.

  Източник снимки - Carlo Palmiero

   

 • Миланската ювелирна къща Pomellato

  Миланската ювелирна къща Pomellato Миланската ювелирна къща Pomellato се нарежда в първата петица на водещите европейски  ювелирни брандове по обем на реализираните продажби, а тайната на успеха е свързана с неотменното следване на избрания стил – оригинален и в същото време опростен дизайн. Ювелирите на фирмата са успяли с лекота да обединят елегантността и лаконичността на старите форми с новите технологии и резултатът са своеобразни украшения, подходящи за всяко време и всички сезони.

  През 1967г. ювелирите Пино Раболини и Луиджи Синьорини откриват в Милано малко бижутерско ателие.

  Миланската ювелирна къща Pomellato

  След няколко години, благодарение на търговския усет и качеството на изработените изделия в традициите на най-добрите италиански ювелири Pomellato постепенно се разрастнала, превръщайки се в голяма международна компания.

  Миланската ювелирна къща Pomellato

  В паметна за историята на фирмата се превърнала 1996г., в която бил открит първия й бутик в Ню Йорк.

  Миланската ювелирна къща Pomellato

  В годините Pomellato успяла да запълни нишата между луксозните ювелирни украшения на популярните къщи и изделията, предназначени за масовия потребител – т.нар. „ювелирно pret-a-porter“. Украшенията Pomellato се изработват серийно и са предназначени за ежедневието, но високото качество на изработката и ръчната работа, превръщат всяко едно от тях в неповторим уникат.

   

  Източник снимки - Pomellato

 • Picchiotti - безвременната класика

  pichottiПовече от 50 години Picchiotti се асоциира с безвременната класика, оживяла благодарение на съвършенната комбинация между изключителни естествени камъни и най-добрите ювелирни методи. Това са запомнящи се ярки украшения, изпълнени с прецизност, уникален дизайн и рядко срещани природни минерали. Украшения, предизвикващи постоянен интерес у купувачи, експерти и колекционери – неподвластни на времето и модните капризи, те могат да бъдат превърнати в семейни ценности, предавани от поколение на поколение.

  Шедьоврите на Picchiotti са изцяло ръчна изработка, изпълнени в най-добрите традиции на ювелирното изкуство, а инкрустираните камъни са с високо качество в съответствие с изискванията на бранда. В свое интервю основателят на компанията Джузепе Пикиоти споделя : „За мен работата с цветните камъни е любов, страст и преданост. Фактът, че съм се посветил на търсенето на най-великите съкровища на природата, изпълва живота ми със смисъл.“

  Picchiotti - безвременната класика

  Един от запомнящите се цветни скъпоценни камъни е наситено червен овален рубин 8,05 ct, открит в Мозамбик. През 2017г. той е инкрустиран във великолепен пръстен в допълнение с кръгли брилянти и багети, наречен L’Anfiteatro и създаден специално за 50-годишния юбилей от създаването на фирмата.

  Picchiotti - безвременната класика

  През 2016г. ювелирна къща Picchiotti предизвиква фурор в ювелирния свят, представяйки на изложението в Базел колекция от пръстени и гривни с брилянти и цветни скъпоценни камъни, които са без фиксирани размери. Използваната иновационна технология позволява пръстените леко да се разтягат и да се носят на различни пръсти, същото се отнася и за гривните – без проблем те прилягат на ръката на всяка дама.

  Picchiotti - безвременната класика

  Скъпоценни представители на флората и фауната оживяват, пресъздадени от дизайнерите и бижутерите  на Picchiotti -  поредното доказателство за безспорен талант и майсторство. Различни варианти на розови цветове, инкрустирани с множество скъпоценни камъни  отдавна са се превърнали в своеобразна емблема на италианската ювелирна къща.

  Picchiotti - безвременната класика

  Сливането на класическия стил, проверен във времето, със съвременния дизайн е и формулата на успеха, с която от Picchiotti поддържат постоянния интерес на своите почитатели.

   

  Източник снимки - Picchiotti

   

 • Roberto Coin - пътешественик, новатор и вдъхновен творец

  Roberto Coin - пътешественил, новатор и вдъхновен творецПътешественик, новатор и вдъхновен творец, Роберто Коин черпи вдъхновение за своите колекции от живата природа, срещите с различни хора и култури и традициите в ювелирното изкуство.

  Очарователен и рядко срещан в природата, черният жадеит е преоткрит от маестрото и заема достойно място в неговите колекции.

  Познат повече от 6000 г. на различни култури от древността и съвременния свят, жадеитът е считан за свещен камък. В Китай е наричан „камък на живота“, носещ благополучие, дълголетие и успех на своя притежател.

  roberto coin

  Черният нефрит е изключително рядък минерал и се добива в едно-единствено находище в Африка, което прави украшенията изключително ценни.В колекциите черният камък е синоним на дързост и дива красота в съчетание с класическото изящество и меките форми, допълнени от зелен ахат, брилянти и розово злато.

  roberto coin

  Бижутата са с разпознаваем дизайн и стил на изпълнение, а черното африканско жаде е превърнато в техен „крайъгълен камък“.

  Източник снимки - Roberto Coin

1-10 of 132

Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 14