Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Fortuna Blog

 • Цитрин - камакът на слънцето (продължение)

  Цитрин – камъкът на слънцето (продължение)

  Днес той се използва главно заради цвета и прозрачността му в дизайнерските аксесоари. По-голяма част от съвременния цитрин идва от Бразилия. Среща се и в Уралските планини на Русия, Франция, Мадагаскар и на много други кътчета по света. Цитринът се намира във вулканични метаморфни скали, особено гранит и гнайс.

  Енергията и цветът на цитрина водят до асоциацията за камъка на слънцето. Вярва се, че той прогонва тъмнината в човешката душа, както и че помага за предпазване от негативни въздействия. Вибрациите му имат стабилизиращ ефект върху визическото тял, ума и емоциите. Стимулира интелекта и умствената дейност, и преодолява пречките, които човек може да изпитва с вербализирането на мисли и чувства.

  Познат е също като кристала на изобилието, защото привлича богатството на всички нива; това го прави особено полезен за онези, които искат да постигнат успех в бизнеса.
  Повишава личната мотивация и помага за ефективно прилагане на творческата енергия.

  Това е кристал, за който се вярва, че не поглъща никаква негативност, за разлика от много други и е един от малкото, които не изискват моментално пречистване, след като е работено с него.

  Според някои индуитски предания този полускъпоценен камък служи като магнит за позитивните случки в живота и привлича необходимите обстоятелства за осъществяване на съкровени мечти и материални цели.

  *Източник: По материали от интернет

 • Цитрин – камъкът на слънцето

  Цитрин – камъкът на слънцето

  Цитринът е необичайна разновидност на кварца и се цени много като бижутериен камък. Името му произлиза от латинската дума Citrus – лимонено жълт.

  цитрин

  В природата се среща относително рядко, но още през средновековието са го получавали по изкуствен път, чрез нагряване на аметистови кристали. Често бива бъркан с жълтия топаз. Цветовата гама на цитрина бива от жълто до златисто, понякога с оранжево-кафяви шарки.

  цитрин

  Със своя слънчев и приветлив цвят, цитринът се комбинира много добре с всякакви бижута. По-тъмните, портокалови цветове на камъка са известни с името мадейра. Това е най-ценния и най-скъп цвят на пазара, но въпреки това повечето хора предпочитат по-светлите, жълти окраски на този минерал.

  Цитринът се използва орнаментално в продължение на хиляди години. В древна Гърция камъкът е бил използван като декоративен полускъпоценен камък по време на Елинистическата епоха между 300 и 150 г. Пр.н.е

  цитрин

  Гърците и римляните от първи и втори век го използвали за изработка на бижута. Освен това се знае, че Шотландските мъже през 17ти век са монтирали цитрин върху дръжките на кинжали и мечове с декоративна цел.

  Очаквайте продължение...

  *Източник: По материали от интернет

 • Аметист - продължение

  Аметист-продължение

  В наши дни се е запазило вярването, че аметиста е символ на трайно семейно щастие.
  В някои държави съществува обичай младоженецът да подарява на булката аметист във форма на сърце, което ще донесе на двойката спокойствие и любов в живота им, до края на техните дни.

  аметист
  Един от най големите аметисти в света се намира в национално историческия музей в Лондон и тежи 343 карата. Гигантски аметист се съхранява и във Вашингтон. Благодарение на красивия си цвят, аметиста е извоювал изключителна популярност сред ценителите на красиви бижута по цял свят. Неговите отенъци са на пурпурно, лилаво и бледомораво с различна наситеност.
  Може да има синкави или червеникаво-пурпурни нюанси, когато се гледа под различен ъгъл.

  Цветът на аметиста е в хармония с различните цветове на среброто, злато и емайла. Прозрачността на камъка се разкрива отлично в разнообразни форми и шлифовки. Зелената и по рядко срещана разновидност на аметиста /празолит/също добива голяма популярност напоследък. Благодарение на неутралния си цвят може да се съчетава добре с топаза и наситено оцветения лилав аметист.

  аметист
  Аметринът пък е друга разновидност, която е природна комбинация от аметист и цитрин.Виолетово и златисто жълто са едновременно противоположни и допълващи се цветове. Аметистът се асоциира с третото око и често се нарича „духовен кристал„. Той е прекрасно средство за медитация, тъй като засилва и развива интуицията, вдъхновението, изцелението, протичането на енергия, издига мислите и стремежите до високи духовни нива.

  аметист
  Единичните кристали са много полезни, но друзите са още по мощни и пречистващи. Поради това свое качество те могат да се използват за пречистване и на други камъни. Аметистът балансира и лекува всички чакри. Твърди се,че помага при физически болки, главоболие безсъние и психични болести. Той е свързан със зодиакалните знаци Риби, Дева, Водолей и Козирог и се управлява от Юпитер. Подходящ подарък е за хора,занимаващи се с бизнес, тъй като носи успех и просперитет.

 • Аметист

  Аметист

  Независимо дали купувате чифт обеци, гривни или прьстени, обсипани с красиви лилави аметисти, можете да бъдете сигурни в едно-камъкът е изключително привлекателен, а неговата история е доста интересна.

  аметист
  Аметистът е най - ценният кварцов полускъпоценен камък. Той получава името си от гръцката дума аметистос, която означава неподатлив на отрова или не пиян. Мъдреците от древна Гърция и Рим твърдяли, че неутрализира алкохола ако се сложи в чаша с вино. Негови най –големи находища има в Северна Америка, Урал, Бразилия, Мадагаскар. Според гръцка легенда някога живяло младо момиче на име Аметист, която била известна с ослепителната си красота. Не след дълго тя се превърнала в мишена на гръцкия бог Дионисий.
  аметист

  По време на един от вечерните си запои, той решава, че е влюбен в Аметист. Тя от своя страна се обръща за помощ към богиня Диана, която за да я скрие от очите на Дионис я превръща в огромно парче бял кварц. Когато Дионис разбира какво се е случило, съкрушен, той започва да плаче във винената си чаша. От риданията му земята се разклатила и виното се разляло върху кварцовия камък на Аметист. Така той се оцветил в богат лилав цвят.
  В древен Китай вярвали, че аметистът помага на този, който води съдебно дело, защото се смятало, че осигурява благоразполо-жение и положителен изход от делото.
  аметист
  В средновековна Европа аметистът бил по скъп от диаманта. Някои го наричат епископски камък, защото го носели кардинали и епископи. Всеки папа получавал пръстен с аметист, който след неговата смърт се унищожавал и за новия папа се правел нов.

  Кръстоносците го окачвали на броениците си като амулети. Съществува легенда,че закрилникът на влюбените Свети Валентин притежавал пръстен с аметист с изображение на Купидон. От стари времена моряците носят аметисти, за да си осигурят безопасно пътуване, а войниците – за да ги пази от раняване.

  Очаквайте продължение.

  По материали от интернет

 • Турмалин

  Турмалин

  Името НА ТУРМАЛИНА ПРОИЗЛИЗА ОТ ДУМАТА ТУРМАЛИ ИЛИ ТОРАМАЛЛИ /ШРИ ЛАНКА/ – ПОЛУСКЪПОЦЕНЕН КАМЪК ОТ НЕИЗВЕСТЕН РОД. Най – ГОЛЕМИТЕ НАХОДИЩА НА ТУРМАЛИН В СВЕТА СА В Бразилия, САЩ, Мозамбик и Индия. Турмалинът Е ЕДИН ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ В БИЖУТЕРИЯТА, ПОРАДИ ТОВА ЧЕ СЕ СРЕЩА В РАЗНООБРАЗНА ЦВЕТОВА ГАМА.

  Различно ОЦВЕТЕНИТЕ ТУРМАЛИНИ ИМАТ СВОЕ СОБСТВЕНО НАЗВАНИЕ: РУБЕЛИТ - РОЗОВ, МАЛИНОВ, ЧЕРВЕН, ВЕРДЕЛИТ – ЗЕЛЕН, ИНДИГОЛИТ-СИН, ШЕРЛ-ЧЕРЕН И НАЙ - РЕДКИЯ – ПАРАИБА!

  Турмалинът Е КАМЪК – ПАЗИТЕЛ. Смята СЕ, ЧЕ ПРЕОБРАЗУВА ОТРИЦАТЕЛНОТО ПОЛЕ В ПОЛОЖИТЕЛНО И ЗАЩИТАВА ПРИТЕЖАТЕЛЯ СИ ОТ СТРЕС И УРОКИ. ЗЕЛЕНИЯТ ТУРМАЛИН Е КАМЪК НА ДУХОВНОТО ТЪРСЕНЕ И ЛЕКУВА НА ВСИЧКИ НИВА.
  Укрепва И ПРЕЧИСТВА НЕРВНАТА СИСТЕМА. МАЛИНОВИЯТ РУБЕЛИТ /ЧЕРВЕН, РОЗОВ/ Е КАМЪКА НА ЧЕРВЕНАТА ЧАКРА.
  турмалин

  Той Е МНОГО СИЛЕН ЛЮБОВЕН ТАЛИСМАН, ИЗПЪЛВА СЪРЦЕТО С ДОВЕРИЕ И ТОПЛО ЧУСТВО КЪМ ХОРАТА.
  Черният ТУРМАЛИН, НАРИЧАН ОЩЕ ШЕРЛ, Е КАМЪК, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВА. Той Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗЕН КАТО ЗАЩИТНИК ОТ НЕГАТИВИЗЪМ, КАКТО И ЗА РАЗСЕЙВАНЕ НА ЕЛЕКТРОМАГНИТНИТЕ ЛЪЧЕНИЯ, ИЗЛЪЧЕНИ ОТ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И КОМПЮТРИ. В ДРЕВНОСТТА ТОЗИ КАМЪК Е ИЗПОЛЗВАН КАТО ПСИХИЧЕСКИ ЩИТ, А ДРЕВНИТЕ МАГЬОСНИЦИ СА ГО ДЪРЖАЛИ ДО ТЯХ ПО ВРЕМЕ НА ИЗПЪЛНЯВАНИТЕ РИТУАЛИ.

  В ЕМОЦИОНАЛЕН ПЛАН ЧЕРВЕНИЯТ, ЖЪЛТИЯТ И КАФЕВИЯТ ТУРМАЛИН ПОДОБРЯВАТ СЕКСУАЛНОСТТА И СМУЩЕНИЯТА НА ЕМОЦИОНАЛНО НИВО, КОИТО ВЕРОЯТНО СТОЯТ И ЗАД ЗАГУБАТА НА ЛИБИДО.

  турмалин
  Синият ТУРМАЛИН /ИНДИГОЛИТ/ АКТИВИРА ЧАКРАТА НА ГЪРЛОТО И ТРЕТОТО ОКО, СТИМУЛИРА КОПНЕЖА КЪМ ДУХОВНА СВОБОДА И СЕБЕИЗРАЗЯВАНЕ. НОСИ СПОКОЙСТВИЕ И ХАРМОНИЯ, ПРЕМАХВА ТЪГАТА.

  Турмалинът ПАРАИБА СЕ ДОБИВА НА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО МЯСТО В СВЕТА/БРАЗИЛСКИЯ ЩАТ ПАРАИБА/ И Е ОТКРИТ СРАВНИТЕЛНО СКОРО-1987 ГОД. Тази НАХОДКА Е СВЪРЗАНА С ИМЕТО НА Хейтор Димас Барбоса, КОЙТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ СЕ Е ТРУДИЛ ПРИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА МАЛЪК ПЛАНИНСКИ УЧАСТЪК В ТЪРСЕНЕТО НА НЕПОЗНАТИ ТУРМАЛИНИ.

  Така НА БЯЛ СВЯТ СЕ ПОЯВЯВАТ ПРЕВЪЗХОДНИТЕ КРИСТАЛИ ПАРАИБА С НЕВИЖДАН ДО ТОГАВА ЦВЯТ. За НЕГО СА ХАРАКТЕРНИ РАЗЛИЧНИ НЮАНСИ НА НЕБЕСНО СИНЬО, ТЪМНО СИНЬО, ТЮРКОАЗЕНО И ИНДИГОВО СИНЬО. Параиба СА ЕДНИ ОТ НАЙ-РЕДКИТЕ КАМЪНИ В СВЕТА. Те СА ЛЮБИМИ НА КОЛЕКЦИОНЕРИТЕ И СА ОБРАБОТВАНИ ОТ НАЙ-ЕЛИТНИТЕ БИЖУТЕРИ.
  турмалин

  Макар ДА ПРИНАДЛЕЖИ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА ТУРМАЛИНИТЕ, ЦЕНАТА НА ПАРАИБА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА БРИЛЯНТ. Днес САМО МНОГО БОГАТИ ХОРА МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА СИ КУПЯТ БИЖУТА С ЕСТЕСТВЕН БРАЗИЛСКИ ТУРМАЛИН - ПАРАИБА. Това Е ТАКА, ЗАЩОТО ЕДИН КАРАТ СТРУВА МЕЖДУ 5 000-10 000, А ПОНЯКОГА И 20 000 ДОЛАРА.

  Огромен БРОЙ ХОРА СМЯТАТ ТУРМАЛИНА ПАРАИБА ЗА НАЙ - КРАСИВИЯ И НЕЖЕН КАМЪК НА ПЛАНЕТАТА. ИГРАТА НА НЕГОВИТЕ ЦВЕТОВЕ НА СЛЪНЦЕТО ВИ ПОЗВОЛЯВА ДА СРАВНИТЕ КРИСТАЛА С НАЙ-ЧИСТАТА ТЮРКОАЗЕНА МОРСКА ВОДА ИЛИ СИНЬО НЕБЕ.
  турмалин

  Като ЦЯЛО, ВСИЧКИ РАЗНОВИДНОСТИ НА ТУРМАЛИНА ИМАТ ЕДНИ И СЪЩИ КАЧЕСТВА, КАТО КОНКРЕТНИТЕ ЦВЕТОВЕ ВЪЗДЕЙСТВАТ ВЪРХУ РАЗЛИЧНИ ЧАКРИ. Той Е ЕДИН ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ ЗАЩИТНИ КАМЪНИ, ОТБЛЪСКВА СТРАХА И НЕГАТИВНОСТТА, И ВДЪХВА САМОУВЕРЕНОСТ, И РАЗБИРАНЕ.

  Турмалинът ПОМАГА ЗА БАЛАНСИРАНЕ НА ЕНДОКРИННАТА СИСТЕМА И ОБНОВЯВА ТЯЛОТО И УМА, КАТО СЪЩЕВРЕМЕННО ПОДОБРЯВА СЪНЯ.

 • Топазът - камъкът на Египет

  Топазът - камъкът на Египет

  Зa ЕГИПТЯНИТЕ ТОЙ БИЛ СИМВОЛ НА СЛЪНЦЕТО , НА ЖИВОТА, УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО.

  Името МУ ИДВА ОТ САНСКРИТСКАТА ДУМА ТАПАС ИЛИ ТОПАС /ОГЪН/. Цветовете НА ТОПАЗА ПРЕМИНАВАТ ОТ СВЕТЛО СИНЬО, ПРЕЗ СИНЬО, ЗЕЛЕНО, ЖЪЛТО, ОРАНЖЕВО, РОЗОВО , ВИНЕНО. Има И БЕЗЦВЕТНИ ТОПАЗИ, КОИТО ЧЕСТО БИЛИ ПРИЕМАНИ ЗА ДИАМАНТИ, КАКЪВТО Е СЛУЧАЯТ С ДИАМАНТА „БРАГАНЦА“ ОТ КОРОНАТА НА ПОРТУГАЛСКИТЕ КРАЛЕ.

  ТОПАЗЪТ - КАМКЪТ НА ЕГИПЕТ
  От ВСИЧКИ РАЗНОВИДНОСТИ НАЙ-ПОПУЛЯРЕН Е ЖЪЛТИЯТ ИЛИ ЗЛАТИСТИЯТ ТОПАЗ. Той НОСИ ЩАСТИЕ НА МОРСКИТЕ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ, ПРИВЛИЧА ИЗОБИЛИЕТО, ДАРЯВА СПОКОЙСТВИЕ И СИГУРНОСТ НА ДОМА.

  Естествените СИНИ ТОПАЗИ ВАРИРАТ ОТ НЕБЕСНО СИНЬО ДО РЯДКО НАСИТЕНО СИНЬО. Добиват се в Бразилия, Мексико, САЩ и Бирма. Те ПОМАГАТ ЗА РЕГЕНЕРАЦИЯ НА ТЪКАНИТЕ, УКРЕПВАТ ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА И УСКОРЯВА МЕТАБОЛИЗМА. Неговите УСПОКОЯВАЩИ И ОБЛЕКЧАВАЩИ ВИБРАЦИИ БАЛАНСИРАТ ЕМОЦИИТЕ.

  ТОПАЗЪТ - КАМКЪТ НА ЕГИПЕТ
  Древни РЕЦЕПТИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ АКО В БЛИЗОСТ ДО ХРАНИ, В КОИТО ИМА ОТРОВА СЕ ПОДНЕСЕ ТОПАЗ, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ПЕНЯТ. Може БИ ЗАТОВА СА ГО НАРИЧАЛИ „КАМЪК НА ПРИДВОРНИТЕ“.

  При ПОСТОЯННИТЕ ДВОРЦОВИ ИНТРИГИ, ТЕ ВИНАГИ СА НОСИЛИ ТОПАЗИ , ПОРАДИ СТРАХ ОТ ОТРАВЯНЕ.

  ТОПАЗЪТ - КАМКЪТ НА ЕГИПЕТ
  Топазът ПОДОБРЯВА ДУХОВНИЯ ПОТЕНЦИАЛ. ЛЕГЕНДАТА КАЗВА, ЧЕ ТОЙ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА И КРЕАТИВНОСТТА. Известен Е КАТО КАМЪКЪТ НА ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ, РАЗБИРАТЕЛСТВОТО И ДОБРОТА.

  Общо ТОПАЗЪТ ДАВА НА СЛАБИТЕ СИЛА, НА ЖЕНИТЕ-КРАСОТА, НА ВСИЧКИ – ИНТУИЦИЯ И МЪДРОСТ.

 • Розов кварц

  Розов кварц

  Розовият КВАРЦ Е РАЗНОВИДНОСТ НА КВАРЦА  И ПРЕДСТАВЛЯВА ПОЛУПРОЗРАЧЕН ИЛИ НЕ ПРОЗРАЧЕН МИНЕРАЛ, ОЦВЕТЕН ОТ БЛЕДО РОЗОВО ДО РОЗОВО-ОРАНЖЕВО. Този КАМЪК ПО-СКОРО Е РОМАНТИЧЕН И МЕЧТАТЕЛЕН, СИЯЕЩ В СВОЯ МЕК И ИЗТЪНЧЕН ЦВЯТ. ВСИЧКИ РАЗНОВИДНОСТИ НА КВАРЦА СА КРАСИВИ, НО РОЗОВИЯТ КВАРЦ Е НАИСТИНА НЕЩО СПЕЦИАЛНО.

  розов кварц

  Среща СЕ ВЪВ ВИД НА РЕДКИ КРИСТАЛИ ИЛИ ТАКИВА БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНА ФОРМА И ИМАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЮВЕЛИРНА СТОЙНОСТ. Той НЕ СЕ СРЕЩА ТОЛКОВА ЧЕСТО, ДОБИВА СЕ ГЛАВНО В Бразилия, САЩ, Мадагаскар. Редките ПРОЗРАЧНИ ОБРАЗЦИ ОТ МАДАГАСКАР СЕ НАРИЧАТ РОЗАЛИНА . Той НАЙ-ВЕЧЕ СЕ ИЗПОЛЗВА В ЮВЕЛИРНОТО ИЗКУСТВО ЗА ИЗРАБОТКА НА ЛУКСОЗНИ УКРАШЕНИЯ. Макар И РЯДКО СЕ СРЕЩАТ И КАМЪНИ С ЦЕНЕНИЯ ОТ БИЖУТЕРИТЕ ЕФЕКТ НА АСТЕРИЗЪМ, ПРИ КОЙТО В ЦЕНТЪРА НА ОБРАБОТЕНИЯ КРИСТАЛ СЕ ВИЖДАТ 6 ИЛИ 12 ЛЪЧЕВА ЗВЕЗДА. От ТЯХ МОГАТ ДА СЕ ИЗРАБОТЯТ МАСИВНИ ПРЪСТЕНИ, КОЛИЕТА, ГРИВНИ И ОБЕЦИ.

  Розовият КВАРЦ Е ПОЗНАТ ОТ НАЙ-ДЪЛБОКА ДРЕВНОСТ. За ТОВА СВИДЕТЕЛСТВАТ ОТКРИТИТЕ ЖЕНСКИ УКРАШЕНИЯ  ОТ 7000 Г. ПРЕДИ НОВАТА ЕРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДРЕВНА Месопотамия. На ИЗТОК БИЛ ПОЧИТАН КАТО КАМЪК НА СЪРЦЕТО  И ТЕ ВЯРВАЛИ, ЧЕ РОЗОВИЯ КВАРЦ Е ДОНЕСЕН НА ЗЕМЯТА ОТ БОГА НА ЛЮБОВТА ЕРОС. Той НИ ПОМАГА ДА РАЗВИЕМ У СЕБЕ СИ СЪСТРАДАНИЕ И ОБИЧ, КАКТО И ДА СЕ НАУЧИМ КАК ДА ДАВАМЕ И ПОЛУЧАВАМЕ ЛЮБОВ. Той Е ЗА ХОРА, КОИТО НЕ СА ИЗПИТАЛИ ИСТИНСКАТА ЕСЕНЦИЯ НА ЛЮБОВТА И ПОРАДИ ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ДОСТЪПЯТ ВЪТРЕШНИТЕ СВЕТОВЕ НА СЪРЦЕТО.

  Древните ЕГИПТЯНИ ГЛЕДАЛИ НА КАМЪКА КАТО СПОСОБ ЗА ЗАБАВЯНЕ НА СТАРЕЕНЕТО. Те ОСТАВЯЛИ ИЗЦЕЛЯВАЩИ МАСКИ ОТ РОЗОВ КВАРЦ В ГРОБНИЦИТЕ СЪС СЪРКОФАГИТЕ НА ФАРАОНИТЕ. Тwyrdi se , ЧЕ ИЗПОЛЗВАЛИ ТЕЗИ АЛХИМИЧНИ ТВОРЕНИЯ, ЗА ДА ПОТДЪРЖАТ МЛАДЕЖКА КРАСОТА И БЛЕСТЯЩА КОЖА. Според ДРУГО ПРЕДАНИЕ, РОЗОВИЯТ КВАРЦ Е ЖИЗНЕНИЯТ СОК НА ЗЕМЯТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТО СЕ ПОДХРАНВА ЦЕЛИЯ СВЯТ В НЕГОВОТО РАЗНООБРАЗИЕ-РАСТЕНИЯТА, НАСЕКОМИТЕ, КАМЪНИТЕ И ЖИВОТНИТЕ. За СЪЖАЛЕНИЕ КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ ПОВЕЧЕТО ОТ НЯКОГА БОГАТИТЕ ЗАЛЕЖИ НА РОЗОВ КВАРЦ СА НА ИЗЧЕРПВАНЕ И КАМЪНИ С ЮВЕЛИРНО КАЧЕСТВО СЕ ОТКРИВАТ ВСЕ ПО-РЯДКО.

  По ТРАДИЦИЯ РОЗОВ КВАРЦ СЕ ПОДАРЯВА НА НОВОРОДЕНО БЕБЕ, С ВЯРВАНЕТО, ЧЕ НЕГОВИТЕ МИСТИЧНИ СВОЙСТВА УЛЕСНЯВАТ ПРЕХОДА МУ ОТ ДУХОВНИЯ СВЯТ, КЪМ ФИЗИЧЕСКИЯ. Кварцовите КАМЪНИ СА УНИВЕРСАЛНИ И СЕ СВЪРЗВАТ С ВСИЧКИ ЗНАЦИ В АСТРОЛОГИЯТА. Конкретно РОЗОВИЯ КВАРЦ ЩЕ ЗАЗДРАВИ РОМАНТИЧНИЯ ПЛАМ НА ТЕЛЦИТЕ И ЩЕ УСИЛИ РЕШИТЕЛНОСТА НА ВЕЗНИ. Това Е ЧУДЕСЕН КАМЪК С ПОЛОЖИТЕЛНИ ВИБРАЦИИ,СРАВНИТЕЛНО ЕВТИН И ЛЕСНО ДОСТЪПЕН ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА ИЛИ КАТО УКРАСА ЗА ДОМА.

   

 • Настъпва годината на Белия метален плъх - продължение

  Настъпва годината на Белия метален плъх - продължение

   

  Многообразието от големини,форми и нюанси гарантира изискана визия за всяка възраст и за всеки повод. Единствената препоръка от гледна точка на източната астрология е придържанито към изчистените линии и класическите форми, но е желателно  да не се допускат прекомерна показност и излишество.

  Би било подходящо да се обърне внимание и на по-малко използваните и дори пренебрегвани в много отношения лунен камък,опал, млечен кварц и планински кристал. Счита се,че всички те в по-голяма или по-малка степен олицетворяват искреност, нежност, хармония и чистота.

  Своето запазено място в малко ограничената цветова палитра на годината на плъха имат скъпоценните изумруд и сапфир и полускъпоценните син топаз, зелен аметист и нефрит.

  Изумрудът се асоциира с дълголетие, изобретателност, остроумие и сполука. За сапфирът се казва, че носи божествено благоволение, щастие и мир, а древните източни мъдреци считали, че камъкът дава на притежателя си способността.

  Източник снимков материал: интернет

 • Настъпва годината на Белия метален плъх

  Настъпва годината на Белия метален плъх

  В източната астрология плъхът (мишката) е първия знак от зодиака и бележи началото на нов дванадесетгодишен цикъл. 2020г. е високосна ,ще премине под влиянието на знака плъх и елемента метал. Според древнокитайските философски традиции плъхът се отличава с ум и проницателност, харизма, общителност, енергичност и адаптивност, а елементът метал говори за упоритост, борбеност, решителност и твърдост.

   

  Китайската нова година настъпва на 25 януари 2020г. и ще продължи до 11 февруари 2021г. Това е годината на Белия метален плъх.

  В източните традиции плъхът ( мишката) се отличава с находчивост и практичност и е почитан като символ на успеха, богатството и просперитета. Свързва се с новаторството, новите тенденции в живота на нациите и на всеки един човек в частност, както и с всичко онова, което ускорява прогреса. Благотворно ще бъде влиянието му и върху професиите и дейностите, свързани предимно с интелектуален труд – за писатели, журналисти, художници и музиканти.

   

  Цветовете на знака на годината са неутрални : бяло, сиво, черно, металик и всички техни нюанси, както и приглушените пастелни тонове. Те са част от зимния пейзаж, от суровата красота на природата в този сезон.

  Съвсем естествено доминиращ ще бъде белия цвят – цветът на равновесието, нежността и обновлението. В този смисъл украшенията с перли и брилянти остават актуални и може би ще продължат да държат първенството като универсални ювелирни изделия.

  Очаквайте продължение.

  Източник снимков материал: интернет

 • Мишел Онг (Michelle Ong) -предизвиква възторг с всяко свое творение -продължение

  Мишел Онг (Michelle Ong) -предизвиква възторг с всяко свое творение -продължение

  Голямо влияние в работата на Мишел Онг оказва екстцентричният JAR (Жоел Артур Розентал) – геният, превърнал се в нейн ментор, вдъхновител и скъп приятел.

  2019г. е специална за азиатската ювелирна дизайнерка. В нея се навършват 20 години от създаването на „Carnet Jewellery“, специализирана в изработването на украшения в категорията Haute Jewellery. Именно на Розентал принадлежи  идеята Мишел Онг  да обобщи  две десетилетия творчество в книгата си „Carnet by Michelle Ong“, а редакцията ѝ е поверена на прочутия ювелирен историк и ценител  Вивиен Бекер. Представянето ѝ е проведено в аукционна къща Christie’s в Лондон и е съпътствано с уникална изложба на част от бижутата на „Carnet“. Това е историята на фирмата от ранните дизайнерски търсения на Мишел Онг до създаването на първия бутик по пътя към световно признание.

  Безграничната фантазия и вниманието към всеки детайл поставят Мишел Онг сред десетте най-добри съвременни ювелири.

  Снимки: Мишел Онг

1-10 of 189

Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 19