Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

Добре дошли

Fortuna Blog

 • De Beers-водещата световна компания за диаманти

  De Beers е компанията, превърнала брилянтите от скъпоценности за най-знатната и заможна част от човечеството в един от най-желаните подаръци за жените.Това е една от най-големите компании в света, специализирана в добива, обработването и продажбата на натурални диаманти, както и производството на синтетични за нуждите на промишлеността.

  de beers

  Фирмата била създадена през 1870г. от находчивия англичанин Сесил Родс. Това е времето, в което на територията на днешната Южноафриканска Република се стичали многобройни авантюристи в търсене на големи диамантени находища и с надеждата за бързо забогатяване. Скоро господин Родс установил, че тежкия изтощителен и най-често безплоден физически труд не е за него и се преориентирал в предлагането на логистична помощ на други търсачи, срещу съответен дял от намерените диаманти. След известно време предприемчивият англичанин вече контролирал добива на диаманти в най-голямото находище Кимбърли, а фирмата му била наречена De Beers в чест на собственика на земите. В началото на 1902г. тя вече владеела около 95% от световната диамантена промишленост.

  de beers

  През 1929г. собственик на компанията станал известният южноафрикански предприемач Ърнест Опенхаймер, който я превърнал в семейна фирма, каквато продължава да бъде и до днес.

  Към настоящият момент De Beers може да бъде определена като монополист в добива и обработването на диаманти; независимо определя цените на своята продукция, като не позволява нейните диаманти да бъдат препродавани в първоначалния им вид. Десет пъти в годината в Лондон се провеждат срещи на търговците на диаманти, на които могат да закупят диаманти De Beers на точно определена стойност без правото да се пазарят и да поставят свои условия при сделките.

  de beers

   

  Именно De Beers въвеждат стандарта 4С при определяне пазарната стойност на брилянтите : чистота (clarity), цвят (color), маса или тегло (carat) и шлайф (cut). Всеки диамант на De Beers притежава свой паспорт, в който са описани неговите характеристики и това е единствената в света фирма, предоставяща на клиентите си такава услуга.

  de beers

  Ювелирните украшения De Beers отговарят на търсенето и предпочитанията на различни клиенти – от украшения за подаръци през ювелирно pret-a-porter до висша мода, достъпна за избрани. Традиционно се изработват от 18 каратово бяло, жълто и розово злато и разбира се са инкрустирани с различни форми и цветове брилянти.

  de beers

  Лотосовият цвят детайлен и пищен или стилизиран е превърнат в неотменна част от дизайна на украшенията и до голяма степен е възприеман като нейн символ.

  Източник снимки- De Beers

 • Тайнственият ювелир - Жоел Артур Розентал

  Тайнственият Ювелир J.A.RТайнственият ювелир J.A.R (Жоел Артур Розентал).

  Жоел Артур Розентал, известен повече като J.A.R започва ювелирната си кариера преди около 40 години, след като получава научна степен в областта на историята на изкуствата в Харвард.

  Ювелирните изделия на J.A.R се отличават с характер, невероятен магнетизъм и ефирност, а благородните метали и естествените камъни са стойностни от гледна точка на художествените им възможности и качества.

  Изпробвал таланта си като художник, режисьор и за кратко сътрудник в ювелирна къща „Bvlgari“, Розентал се установява в Париж и започва собствен бизнес с ръчно изработени уникални ювелирни изделия. Крайъгълен камък в работата на тайнственият ювелир J.A.R се превърнал принципът да изработва само това, което му хареса, когато поиска и за когото иска.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Всяка една от работите на Розентал може да бъде определена като необикновена жива склуптора, обсипана с ярки естествени камъни. В много от тях използва черна сплав от сребро и злато, разработена от него самия.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Изработваните украшения са ограничено количество и най-вече по поръчка на известни аукционни къщи или редовни клиенти. Рекордът за най-висока платена сума при натдаване на аукцион държи рубинена брошка, наречена „Camellia“, продадена за 4,3 милиона щатски долара през 2012г.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Тайнственият ювелир J.A.R предлага ювелирните си шедьоври на постоянни клиенти и да станеш негов клиент е възможно единствено по тяхна препоръка.

  Тайнственият Ювелир J.A.R

  Брандът J.A.R не представя нови колекции и не признава ярката масова реклама. Може би това е най-затворения, най-тайнствения, но и един от най-разкошните ювелирни брандове.

  Разгледайте уникалните ни бижута тук

  Източник снимки - Joel Arthur Rosenthal

   

 • Карло Палмиеро- неподражаемият художник в съвременното ювелирно изкуство

  Карло Палмиеро е колоритен и неподражаем художник в съвременното ювелирно изкуство.

  Историята на бранда Palmiero е история за превръщането на едно пълнокръвно детско увлечение в сбъдната мечта и професионална реализация, носеща успех, признание и световна слава.

  „Винаги, още от дете, притежавам богата фантазия. Можех да прекарам часове в сглобяването и разглобяването на различни предмети; да моделирам от восък различни бижута и именно в бижутерското изкуство намерих възможност да изразя най-естественото за мен нещо на света – ръчната работа. Това,което ме очарова е, че бижутата винаги са поддържали във времето собствената си магия, превръщайки се в предмети на желание без време.“

  Карло Палмиеро изгражда собствен, нов и неподражаем стил. През всичките години творчество той не е изработил нито едно класическо украшение, дори първите му работи се отличават с креативност, необикновен дизайн и сложност на изпълнението. Затова не е изненадващо, че бижутата с марка Palmiero остават уникални и неповторими, а наред с богатото въображение и художествения талант майсторът използва едни от най-сложните ювелирни техники, владяни от малцина.

  Украшенията на Карло Палмиеро са своеобразна алхимия от мисли и спомени;магията на природата, чувствата, изкуството, културите, местата и хората са неизчерпаемо вдъхновение за неговата фантазия, а златото и скъпоценните камъни – платното и боите, с които рисува шедьоврите си.

  Един от приомите в работата на маестрото и отличителна характеристика на украшенията е плавния цветови преход на скъпоценните камъни, както и майсторското им инкрустиране върху изпъкналите повърхности на причудливите форми.

  В лайтмотив са превърнати опитите на ювелира да пресъздаде порива на вятъра. Те са в лекотата на перата, подхванати от ветреца, в танцуващия на вятъра огън, в полюшването на цветчетата.

  Украшенията Palmiero заслужено могат да бъдат наречени шедьоври, ценени дори от най-изтънчените колекционери от цял свят.

  Източник снимки - Carlo Palmiero

   

 • Миланската ювелирна къща Pomellato

  Миланската ювелирна къща Pomellato Миланската ювелирна къща Pomellato се нарежда в първата петица на водещите европейски  ювелирни брандове по обем на реализираните продажби, а тайната на успеха е свързана с неотменното следване на избрания стил – оригинален и в същото време опростен дизайн. Ювелирите на фирмата са успяли с лекота да обединят елегантността и лаконичността на старите форми с новите технологии и резултатът са своеобразни украшения, подходящи за всяко време и всички сезони.

  През 1967г. ювелирите Пино Раболини и Луиджи Синьорини откриват в Милано малко бижутерско ателие.

  Миланската ювелирна къща Pomellato

  След няколко години, благодарение на търговския усет и качеството на изработените изделия в традициите на най-добрите италиански ювелири Pomellato постепенно се разрастнала, превръщайки се в голяма международна компания.

  Миланската ювелирна къща Pomellato

  В паметна за историята на фирмата се превърнала 1996г., в която бил открит първия й бутик в Ню Йорк.

  Миланската ювелирна къща Pomellato

  В годините Pomellato успяла да запълни нишата между луксозните ювелирни украшения на популярните къщи и изделията, предназначени за масовия потребител – т.нар. „ювелирно pret-a-porter“. Украшенията Pomellato се изработват серийно и са предназначени за ежедневието, но високото качество на изработката и ръчната работа, превръщат всяко едно от тях в неповторим уникат.

   

  Източник снимки - Pomellato

 • Picchiotti - безвременната класика

  pichottiПовече от 50 години Picchiotti се асоциира с безвременната класика, оживяла благодарение на съвършенната комбинация между изключителни естествени камъни и най-добрите ювелирни методи. Това са запомнящи се ярки украшения, изпълнени с прецизност, уникален дизайн и рядко срещани природни минерали. Украшения, предизвикващи постоянен интерес у купувачи, експерти и колекционери – неподвластни на времето и модните капризи, те могат да бъдат превърнати в семейни ценности, предавани от поколение на поколение.

  Шедьоврите на Picchiotti са изцяло ръчна изработка, изпълнени в най-добрите традиции на ювелирното изкуство, а инкрустираните камъни са с високо качество в съответствие с изискванията на бранда. В свое интервю основателят на компанията Джузепе Пикиоти споделя : „За мен работата с цветните камъни е любов, страст и преданост. Фактът, че съм се посветил на търсенето на най-великите съкровища на природата, изпълва живота ми със смисъл.“

  Picchiotti - безвременната класика

  Един от запомнящите се цветни скъпоценни камъни е наситено червен овален рубин 8,05 ct, открит в Мозамбик. През 2017г. той е инкрустиран във великолепен пръстен в допълнение с кръгли брилянти и багети, наречен L’Anfiteatro и създаден специално за 50-годишния юбилей от създаването на фирмата.

  Picchiotti - безвременната класика

  През 2016г. ювелирна къща Picchiotti предизвиква фурор в ювелирния свят, представяйки на изложението в Базел колекция от пръстени и гривни с брилянти и цветни скъпоценни камъни, които са без фиксирани размери. Използваната иновационна технология позволява пръстените леко да се разтягат и да се носят на различни пръсти, същото се отнася и за гривните – без проблем те прилягат на ръката на всяка дама.

  Picchiotti - безвременната класика

  Скъпоценни представители на флората и фауната оживяват, пресъздадени от дизайнерите и бижутерите  на Picchiotti -  поредното доказателство за безспорен талант и майсторство. Различни варианти на розови цветове, инкрустирани с множество скъпоценни камъни  отдавна са се превърнали в своеобразна емблема на италианската ювелирна къща.

  Picchiotti - безвременната класика

  Сливането на класическия стил, проверен във времето, със съвременния дизайн е и формулата на успеха, с която от Picchiotti поддържат постоянния интерес на своите почитатели.

   

  Източник снимки - Picchiotti

   

 • Roberto Coin - пътешественик, новатор и вдъхновен творец

  Roberto Coin - пътешественил, новатор и вдъхновен творецПътешественик, новатор и вдъхновен творец, Роберто Коин черпи вдъхновение за своите колекции от живата природа, срещите с различни хора и култури и традициите в ювелирното изкуство.

  Очарователен и рядко срещан в природата, черният жадеит е преоткрит от маестрото и заема достойно място в неговите колекции.

  Познат повече от 6000 г. на различни култури от древността и съвременния свят, жадеитът е считан за свещен камък. В Китай е наричан „камък на живота“, носещ благополучие, дълголетие и успех на своя притежател.

  roberto coin

  Черният нефрит е изключително рядък минерал и се добива в едно-единствено находище в Африка, което прави украшенията изключително ценни.В колекциите черният камък е синоним на дързост и дива красота в съчетание с класическото изящество и меките форми, допълнени от зелен ахат, брилянти и розово злато.

  roberto coin

  Бижутата са с разпознаваем дизайн и стил на изпълнение, а черното африканско жаде е превърнато в техен „крайъгълен камък“.

  Източник снимки - Roberto Coin

 • Roberto Coin - висше майсторство и автентично изкуство

  Roberto CoinИталианският ювелиран бранд Roberto Coin е успял да вземе най-доброто от традициите на ювелирното изкуство на своята страна, а украшенията са синоним на изтънчен стил, изящество, красота и богатство.

  Фирмата Roberto Coin е създадена през 1977г в град Виченца, известен с архитектурните си постижения и богата история. Истинската си популярност фирмата получава през 1996г., попадайки в групата на 10-те най-добри ювелирни къщи в света, а през 2001г. печели заветното първо място на изложението в Базел.Днес модния свят признава Roberto Coin като един от водещите законодатели на ювелирните тенденции в последните десетилетия.

  Roberto Coin

  Всички украшения, изработени от Roberto Coin притежават мистичния фирмен печат на своя създател – малък рубин, инкрустиран във вътрешната страна на всяко едно изделие, тъй като някога се смятало, че когато рубина се докосва до кожата на своя притежател носи щастие, късмет и благополучие.

  Фирмата е известна и с това , че гарантира абсолютна прозрачност на всеки един етап от изработката на украшенията и е приела редица международни договори, чието спазване гарантира произхода на материалите от т.нар. „безконфликтни зони“.

  Roberto Coin

  Висшето майсторство и автентичното изкуство на шлифоването са си дали среща у  Roberto Coin, за да разкрият пълната красота на скъпоценните камъни. Фирмените брилянти Cento – плод на най-финна и прецизна изработка – притежават 100 фасети и към настоящият момент са определени като най-невероятните уникални и неповторими брилянти, привличащи погледа отдалеч със своя огнен блясък.

  Roberto Coin

  Многобройните стени отразяват и пречупват светлината до безкрайност, принуждавайки я да танцува с най-голяма яркост. Сто идеи, сто тайни, сто истории, сто израза на любов : сто е символът на съвършенството и поставя началото на нова ера в шлифоването на диамантите.

  Новаторският дух, умението да предвижда бъдещите тенденции в ювелирния свят, разработването на разнообразни нови модели и техните вариации в динамичния, вечно променящ се свят на модата са отличителни черти на ювелирния бранд Roberto Coin.

  Източник снимки - Roberto Coin

 • Бучелати - класика, вдъхновена от майсторите на Ренесанса

  бучелатиКласика, вдъхновена от майсторите на Ренесанса, неподвластна на времето,  Buccellati създават  бижута – уникати, изработени ръчно по старинни техники.

  Създадена в средата на XVIII век   ювелирната къща се е съхранила във времето и се превърнала в надежден семеен бизнес, а тайните и тънкостите при изработването на украшенията - ревниво пазени и предавани от поколение на поколение.

  Сред европейските ювелирни къщи, прилагащи традиционният подход при изработката на украшения,  Buccellati заема особено място. За тях сезонните колекции с изделия за любителите на големи брилянти и редки скъпоценни камъни не са приоритет, а с акцент върху приложно-декоративното изкуство. Именно тук ювелирите са постигнали съвършенство в стила trompe-l’oeil, изработвайки от злато и платина украшения, наподобяващи разкошни дантели, стара плътна коприна или атлазени шнурове и върху цялото това великолепие са инкрустирани нежни брилянти, загатващи разкош – вълшебство, станало възможно благодарение на усърдния труд и виртуозно майсторство.

  бучелати

  В съвременния си вариант италианската ювелирна къща Buccellati е основана през 1919г. от Марио Бучелати, който е потомствен бижутер. Към ювелирното изкуство той успял да приобщи и петимата си синове, създавайки работилница с голям капацитет, а към средата на XX век за бранда говорел вече целия свят, най-големите модни и търговски средища като Ню Йорк, Хонконг, Париж и Токио, се радвали на неговото присъствие.

  бучелати

  Съвременните експерти отреждат второто място на бранда в гилдията, веднага след Harry Winston, единодушно коронован за „крал на ювелирния разкош“.

  Всяко изделие, създадено от Buccellati  може да бъде определено като уникално произведение на изкуството.  Платина, сребро или злато / розово, жълто, бяло и дори черно /, перли , цветни скъпоценни и полускъпоценни камъни и разбира се брилянти, присъстват в бижутата, вплетени в ажурния им облик.В основен дизайнерски мотив  се  превъща  живата природа – пчели и мравки, скакалци и паячета, ягоди и слънчогледи.

  бучелати

  Buccellati е една от малкото световно известни  ювелирни къщи, която продължава да принадлежи на семейството на своя основател и остава вярна на традициите и оригиналният текстурен дизайн, заложени в началото на миналия век от нейния основател – двеста годишен творчески път, утвърден в уникален  и неповторим стил.

  Източник снимки - Buccellati

   

 • Serpenti на Bvlgari

  serpentiПреплетен с историята на човечеството още от дълбока древност, образът на змията ни пренася в митологичния свят на Древна Гърция и Древен Рим. Символ на мъдрост, жизнена сила и привлекателност той е въплатен в част от ювелирните изделия на Bvlgari.

  Serpenti се нарежда сред най-разпознаваемите колекции на италианската ювелирна къща, като всяка година се обновява с нови уникални образци, без да губи специфичния си облик.

  Символ на мъдростта и вечното обновление, задължително присъстваща в атрибутите на властта от древността, змията се е превърнала в източник на вдъхновение за представителите на стила арт-нуво във всички направления на изкуството и за дизайнерите от Bvlgari. Бижутата се отличават с меки форми и в тях смело са съчетавани разнородни скъпоценни каъни, подчертаващи женствеността.

  serpenti

  Успехът на колекцията  започва през 1940г. с изработването на едноименните часовници – първите ръчни часовници – украшения във формата на змия. По време на Втората световна война стремежът да се компенсират лишенията и трудния живот намирал израз в страстта към красивото, а ярките забележителни и откровенно луксозни  украшения станали нейн символ.

  serpenti

  С времето стилизирани змийски форми във вид на пръстени, гривни и колиета обкичвали все повече и повече собственици, благодарение на уникалната техника на изработката. Това било оригинално, стилно , ново и неподражаемо.

  serpenti

  През 70-те години на XX век голяма роля за популяризирането на Serpenti  има главният редактор на Vogue Даяна Врийланд, възприемана като образец за стил и класа. Според нея „стряскащ е не противоречивият образ, а еднообразието“ и  украшения от колекцията Serpenti често намирали място на страниците на списанието.

  serpenti

  Стар колкото самото време, образът на змията се възражда в украшенията на Bvlgari и придобива нова привлекателност.

  Източник снимки - Bvlgari

   

 • Bvlgari - основоположник на съвременната италианска ювелирна школа

  BvlgariБижутата на Bvlgari са проникнати от неповторимо настроение и демонстрират цялото великолепие на италианския дизайн. На границата на разкоша и кича, те са разпознаваеми, преоткрили света на цветните скъпоценни камъни.

  Може да се каже, че Bvlgari се явява основоположник на съвременната италианска ювелирна школа, която акцентира върху цвета и характера на украшенията, противопоставяйки се открито на френския ювелиран традиционализъм, характеризиращ се с изяществото на работата и умението благородните метали да се скриват под паваж от скъпоценни камъни, подбрани в строги цветови съчетания.

  Bvlgari

  Италианците разкрили златото в украшенията и яркостта на цветовете. Закръглените форми на камъните възникнали в Античността , но след това останали неизползваеми, се завръщат с пълна сила и с целия си блясък.

  В дизайна на украшенията цветът като акцент става запазена марка на италианската ювелирна къща. Скъпоценните камъни заемат централно място не само заради тяхната стойност, но и заради необятните възможности за  цветови съчетания. Цейлонски сапфири са обкръжени от тъмно сини сапфири и брилянти в съчетание с оникси и изумруди.

  Bvlgari

  В един момент дизайнерите на ювелирния бранд  напуснали  утъпканите пътеки и традиционните норми  ,концентрирайки в изделията масивни ювелирни конструкции и ярък, неповторим и многопластов колорит от скъпоценни и полускъпоценни камъни с различни големини и форми и различно фасетиране. Неотменно приложение  намерили цветните скъпоценни и полускъпоценни камъни оформени като кабошони.

  Bvlgari

  Кабошоните дават усещане за обем, дълбочина на цветовете и създават изключителен контраст редом до фасетираните брилянти.

  Източник снимки - Bvlgari

1-10 of 128

Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13