Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Fortuna Blog

 • Tiffany&Co - емблемата на американското ювелирно изкуство - продължение

  Tiffany &Co - емблемата на американското ювелирно изкуство - продължение

  Брилянтите заемат особено място в историята на бранда. Една част от тях били придобити от представители на френската аристокрация, а друга - в мините на днешната южноафриканска република. През 1878г. Чарлз Тифани успял да се сдобие с един от най-чистите  и големи, известни до този момент, жълти брилянти, открит в находищата на ЮАР, а обработката му отнела повече от една година.Нарекли го „Tiffany“ и днес е с маса 128,5 ct. За цялата си история никога не е бил предлаган на търг и не е сменял притежателя си. Носен е само 2 пъти, единият от които от актрисата Одри Хепбърн, изиграла главната роля във филма „Закуска в Тифани“.

  Годежните пръстени с брилянт са бижутата, които се асоциират с ювелирния бранд Tiffany & Co. Отличават се с изчистен дизайн, изключително високо качество на камъните и сложно фасетиране. В патент на фирмата се е превърнало захващането на брилянтите с шест зъба, което създава илюзията, че камъкът е увиснал във въздуха. Когато ювелирната къща представила своя първи годежен пръстен с брилянт през 1886г., опакован в тюркоазено синя кутийка, ефектът бил зашемеметяващ – превърнал се в един от най-желаните подаръци в САЩ.

   

  Днес Tiffany & Co продължава да заема челно място сред световните ювелирни брандове с изящество, креативност и иновативност. Нейните бижута са предпочитан подарък за  най- скъпите и тържествени поводи. За Tiffany & Co най-важна е личностната ценност на всяко украшение, това, което то представлява в женските очи, „всяка жена е достойна за това, за което мечтае“, независимо от цената, а всяка синя кутийка крие в себе си нечия мечта.

  Източник снимки - Tiffany & Co

 • Tiffany &Co - емблемата на американското ювелирно изкуство

  Американското ювелирно изкуство до голяма степен се асоциира с една фирма – Tiffany &Co. Брандът присъства неотменно във филмите,на кориците на списанията,на различни светски  и частни събития; превърнал се е в част от американската култура.

   

  Днес Tiffany & Co има статут на една от водещите в цял свят ювелирни къщи. На нея принадлежат много от най-колоритните, запомнящи се и сложни ювелирни дизайни на всички времена; за нея са творили Елза Перети, славния Шлюмбергер, Палома Пикасо и Франк Гари. С богатото си родословие, характер и майсторство Tiffany & Co с право може да бъде считана за най-известната ювелирна къща в САЩ.

   

   

  Всичко започва през 1838г. с малко магазинче, разположено на Бродуей, стопанисвано от Чарлз Луис Тифани и Джон Янг. В него се предлагали канцеларски материали, сувенири, китайски порцелан и галантерийни стоки. За кратко време младите предприемачи разбрали, че изделията, които предлагат не са перспективни в дългосрочен план и се преориентирали към ювелирния пазар, като заложили на изработването на изделия от сребро. Отказали се от властващия в Европа класически викториански стил, заменяйки го с изчистени форми и  флорални мотиви за ежедневни украшения и поставили основите на т.нар. „нов американски стил“.

   

  През 1851г. фирмата сключила договор с нюйоркският майстор на сребърни изделия Джон Мур, сътрудничество продължило повече от 40 години. В работата си той трябвало да се придържа към стандарта на английския стерлинг и така се родила историческата сребърна проба 925, която скоро била приета в качеството ѝ на официален стандарт за среброто в САЩ, по-късно и в целия свят.

  Сребърните предмети, излезли изпод ръцете на Мур и неговите помощници, били отличени с множество награди на международните ювелирни изложения от края на XIX век. На парижкото изложение през 1878г.Tiffany & Co получила голямата награда за иновации. Това е и първата европейска награда, присъдена на американска ювелирна компания.

  Източник снимки - Tiffany &Co

 • H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество - продължение

  H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество - продължение

  Всяка колекция на тази ювелирна къща е необикновена и без аналог дори за самата компания : бижута, изработени от 18 каратово злато и инкрустирани с големи цветни камъни, под които блести изкусно изработена звезда, превърнала се в символ на бранда или украшения във винтидж стил, вдъхновени от мекото сияние на Луната, декорирани с късчета планински кристал или разноцветни турмалини с интересни форми и фасетиране. Space Art-ът и футуризмът са намерили израз в една-единствена сюжетна композиция – звeзда. Звездите Stern, обсипани с брилянти, превърнали се в разпознаваем  символ на фирмата, са вдъхновени от викторианските украшения, а техниката е взаимствана от европейските ювелири от XVI и XIX век.

  „Алиса в Страната на чудесата“ винаги е била предизвикателство за художниците и дизайнерите при създаването на илюстрации, дрехи и предмети за бита, а след екранизацията на произведението от Тим Бъртън, бразилският бранд H. Stern в  сътрудничество с Walt Disney създава малка колекция с необикновени украшения. Всяко едно от тях е произведение на ювелирното изкуство -  майсторското изпълнение и сложния дизайн говорят сами за себе си. Серията включва няколко пръстена : „Гъбената гора“, изпълнена от бяло злато и цветен емайл с малки брилянтчета; пръстен във формата на преплетени клонки, сред които се е приютил Чеширския котарак; „Вълшебната градина“ – пръстен изработен във вид на стотици златни листчета, оформящи птица. Едно от най-забележителните дървета в градината, откъдето Алиса започва чудното си пътешествие във вълшебния свят. Следват два забележителни пръстена, изработени от черно злато – розов храст и забележителния Бармаглот.

  Днес украшенията на H. Stern се ползват с голяма популярност по всички континенти. Богатите колекции, разнообразието от цветни ювелирни камъни и неповторимия дизайн привличат нови и нови клиенти и почитатели с разностранни възможности и вкусове.

  Източник снимки - H. Stern

 • H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество - част 1

  H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество - част 1

  Бразилският колорит, темперамент, изяществото и блясъкът на цветните скъпоценни камъни са въплътени в ювелирните украшения на бранда H. Stern – неподправени, провокативни и детайлни те го нареждат сред признатите ювелирни марки и имат своето запазено място дори на големия екран.

  Създадената през 1945г. от германския емигрант Ханс Щерн ювелирна къща днес е най-голямата в Латинска Америка  с над 160 бутика по целия свят, като първите отварят врати през 1970г. във Франкфурт, Лисабон и Ню Йорк, а вестник „New York Time’s“ определя бразилския предприемач като „краля на цветните скъпоценни камъни“.

   

  Компанията H. Stern започнала своята дейност с продажбата на цветни ювелирни камъни с високо качество, добивани на територията на Бразилия, а с времето бележи развитие и в ювелирния бранш. Това е ювелирната къща, в която се осъществява пълният цикъл на производството – от обработката на камъните до продажбата на изработените бижута с гарантирано високо качество на всеки един от етапите.

   

  H. Stern е първата в света ювелирна къща, за която стойността на ювелирните камъни се определяла от качеството, а не от принадлежността им като скъпоценни или полускъпоценни. Основателят на фирмата Хенри Щерн положил огромни усилия за популяризирането на бразилските цветни камъни на международния ювелирен пазар и извоювал правото да бъдат определени като „цветни ювелирни камъни“. Турмалините се превърнали в предпочитани за дизайнерите и бижутерите на фирмата заради сравнително лесната им обработка, цветовото многообразие и богатите залежи.Щерн открива и финансира първата в Латинска Америка гемологична лаборатория, въвежда гарантирани сертификати при продажбата на скъпоценни камъни, която в последствие добива международни измерения и е първият предприемач, предложил екскурзионни обиколки в своите предприятия, за да направи максимално прозрачни творческите и производствени процеси в ювелирния бранш.

  Източник снимки - H. Stern

 • Scavia– семейната ювелирна къща,символ на разкош

  Scavia– семейната ювелирна къща,символ на разкош

  Scavia– тържество на индивидуалността над масовия поток

  Откритата в Милано през 1911г. малка ювелирна работилница постепенно се развила и разрастнала в следващите години в утвърдения италиански  бранд Scavia. Благодарение на неуморната работа и любовта към изкуството на нейния основател Доменико Скавиа, наследени и доразвити от дъщеря му Сара и внукът Флавио Мария Скавиа.

  scavia

  Днес семейната ювелирна къща Scavia е символ на разкош, отличаващ се с изключително майсторство на изпълнението и ярък стилов почерк. Много от критиците я възприемат като най-блестящата съвременна ювелирна къща.

  scavia

  Флавио Мария Скавиа е настоящия художествен директор на фирмата и 15-кратен носител на наградата  Diamond International Award (еквивалент на филмовия Оскар) и най-престижната Platinum International Award. Неговото кредо е, че „всяка жена е кралица и всяко едно украшение на Scavia е неповторимо, подобно на женската красота“, а това затвърждава и особеното ѝ място в историята на ювелирното изкуство – тържеството на индивидуалността над масовия поток.

  scavia

  Флавио Скавиа е и първият дизайнер, успял да съвмести в едно украшение розов опал и рубин – сложно, трудоемко и рисковано начинание, увенчало се с успех.

  Масовото производство, сезонните колекции и понятието „мода“ не са в амплоато на Scavia. Всички ювелирни изделия се създават в единични бройки. Единственото изключение са обиците Elizabet – бижута, присъстващи в колекцията на Елизабет Тейлър. С изричното позволение на холивудската легенда, сеньор Скавиа пресътворил за серийно производство това украшение като комплимент за всички ценителки на прекрасното.

  scavia

  80 години Scavia е отражение на италианския светоглед и стил. Украшенията на семейната ювелирна къща са носени и предпочитани от короновани особи и холивудски знаменитости.Класическият им облик определя постоянния интерес към тях.

  Източник снимки - Scavia

 • Garrard- ювелирът на кралските семейства

  Garrard- ювелирът на кралските семейства

  Garrard- най-старата в света ювелирна къща

  Скъпоценностите на Garrard отдавна са се превърнали в предмети на разкоша, притежавани и колекционирани от най-непоправимите познавачи и ценители на ювелирното изкуство.През 2015г. най-старата в света ювелирна къща  отбелязва 280-годишния си юбилей със специална колекция, представена на изложението Baselworld – вариации на ювелирни панделки под формата на пръстени, обеци, гривни и колиета, чийто първообраз е брошка, специално изработена от фирмата за кралица Виктория през 1858г.

  garrard

  Голяма част от ювелирните украшения на Garrard са били и са притежание на коронованите особи на английския кралски двор и техните семейства и тази традиция води началото си от 1735г. За това време тя се е предавала от един ювелир на друг, като при това почеркът на фирмата се е запазил непроменен във времето. И днес, както преди близо 300 години ювелирните изделия на Garrard се създават в  характерния за фирмата стил барок.

  garrard

   

  Произходът на бранда Garrard е пряко свързан с неговия основател Джордж Уикс (George Wickes), който е и първият ювелир, представил своите творби в Залата на ювелирите (Goldsmiths’Hall) през 1722г. През 1843г. кралица Виктория дава на Garrard & Co статута на придворна ювелирна къща, а периодът на нейното управление е един от върховите за фирмата –времето, в което са изработени по-голямата част от регалиите на властта. Много от ювелирните украшения от това време, днес са притежание на частни колекционери, национални учреждения и музеи, разпръснати по целия свят.

   

  Брошката „Водопад“ е изработена през 1856г. за кралица Виктория и е  едно от емблематичните украшения, с което и днес се свързва образът на английската кралица. В центъра ѝ е инкрустиран голям брилянт, обкръжен от 12 по-малки камъка, а надолу от тях се спускат, струят и пробляскват 9 висулчици с различна дължина, обсипани с множество малки брилянтчета.

  garrard

  В ювелирния свят Garrard & Co се свързват с едни от най-пищните и тържествени корони и тиари, изработвани по заповед на английските монарси. Цялото си умение и майсторство бижутерите демонстрирали при създаването на т.нар. малка корона (9х10 см)  през1871г.,инкрустирана с 1187 брилянта, с която кралица Виктория позира за официалните портрети, миниатюри и фотографии, увековечили „брилянтения“ юбилей на нейното управление.

  garrard

  През ноември 1907г. най-големият брилянт в света „Кулинан“ (3106 ct или 621,2 гр) е поднесен в дар на английския крал Едуард VII в деня на наговата 66 годишнина. В последствие камъкът е раздробен на по-малки късове – всички превърнали се в част от най-известните ювелирни украшения в човешката история. По заповед на Едуард VII през 1910г.  „Кулинан I“ или „Голямата звезда на Африка“ украсява кралския скиптър, изложен в Тауър, а „Кулинан II“, който се отличава с почти правоъгълна форма, е инкрустиран в британската кралска корона, която днес също е изложена в Тауър. По-голямата част от всички останали брилянти „Кулинан“ били използвани при създаването на легендарния сет „Cambridge and Delhi Durbar Parure“ за коронацията на крал Джордж V и кралица Мери , състояла се на 22 юни 1911г. и последвалото им титулуване за император и императрица на Индия през декември същата година.

  garrard

  garrard

  Черпейки вдъхновение от богатото историческо минало Garrard създават сложни и уникални по своята същност украшения, които с пълна сила се превръщат в семейни реликви.

  garrard

  Днес ценителите на ювелирни антикварни изделия се стремят да се сдобият с най-старите украшения на Garrard, които продължават да привличат с оригиналната си красота.

  garrard

  Източник снимки -Garrard

 • David Webb - крещящ, ярък и забележим

  David Webb - крещящ, ярък и забележим

  David Webb е американски бранд, който остава в историята на ювелирното изкуство с изключителното многообразие във формите, цветовете, стиловете и мотивите на изработваните украшения. Стилът е крещящ, ярък и забележим. Не предлага скромност, крехкост и минималистичност, създаден е за тези, които не се страхуват да застанат в светлината на прожекторите.

  David webb

  Украшенията с марка David Webb са се превърнали в символ на ярко изразена индивидуалност.

  David webb

  В продължение на целия си жизнен и творчески път Дейвид Уеб изгражда репутацията си на ювелир, работещ с подбрани клиенти. Кариерата си започва като помощник в златарско ателие,  в последствие и като дизайнер на ювелирни украшения за различни фирми докато  работата му не го запознава с влиятелната французойка Антоанет Куйлърт –негов делови партньор и ценител на ювелирното изкуство и оригиналния дизайн.Именно тя се превръща в проводник на работите на Дейвид Уеб в средите на висшето американско общество. Така през 1945г. официално е поставено началото на известната ювелирна фирма David Webb.

  David webb

  Критиците определят Дейвид Уеб като неуморен експериментатор. Страстното му увлечение по историята на древния свят се превръща във вдъхновение за творческите му търсения. Изучава изкуството на Сирия, Египет и Елада, Африка, Индия и Перу. Подобно на майсторите от древността Дейвид Уеб залага в работите си на жълтото злато в комбинация с цветни камъни с опростени форми. Изчистените линии и правилните форми са залегнали в основата на една от най- известните му колекции, озаглавена „Motif“ (1970г.)

  David webb

  От друга страна екзотичната фауна на африканския континент е пресъздадена в кокетни гривни, колиета и пръстени от злато, емайл и скъпоценни камъни. В годините анималистичната колекция  се  превръща в истински хит и днес остава емблематична за фирмата и майсторството на ювелира.

  David webb

  За сравнително кратко време интересът към бижутата на David Webb прехвърля границите на САЩ и го сдобива със световна слава. Украшенията били големи, обемни и забележителни. Актриси от ранга на Ава Гарднър, Лана Търнар и Елизабет Тейлър ги носят както на екрана, така и в живота, а Грейс Кели и Жаклин Кенеди са сред най-ревностните му почитателки. Рекламни фотоси с ярките скъпоценностите на David Webb често заемат кориците и страниците на Vogue и Harper’s Bazaar.

  Дейвид Уеб умира през 1975г. без да успее да завърши своите проекти. Неизчерпаемата фантазия, майсторството и новаторските стремежи остават запечатани в десетки хиляди ескизи, на базата, на които и днес се създават украшенията на David Webb. След смъртта на Уеб бизнесът и бранда преминават в ръцете на различни собственици, но стилът остава все така непроменен – пъстър и провокиращ.

  Днес украшенията на David Webb се предлагат на аукционите на Sotheby’s за баснословни суми. През 2015г. брандът отбелязва 70 години от своето основаване, а магията на творчеството продължава.

  Източник снимки -David Webb

 • Стивън Уебстър - нетипичният ювелир

  Стивън Уебстър - нетипичният ювелир

  Стивън Уебстър- ярки, страстни, провокативни и завладяващи украшения

  Стивън Уебстър (Stephen Webster) не може да бъде определен като типичен ювелир и това не се дължи нито на високо оценяваните му украшения, нито на естеството на използваните камъни и материали. Изделията му са израз на хармоничната спойка между традиционното ювелирно майсторство и страстта към съвременната музика, мода и изкуство. Ярки и страстни, провокативни и завладяващи, те са предпочитан аксесоар от представителите на съвременната световна бохема.

  Ентусиазмът и творческото вдъхновение на харизматичния британец му осигуряват многочислени премии и награди : „Ювелир на годината“ (2004 и 2005г.), „Ювелирен дизайнер на годината“ (1997г., 1998г. и 2006г.), „Британска ювелирна марка на годината“ (2008г.). След този внушителен списък трудно може да се предположи, че срещата на Уебстър с ювелирното изкуство е плод на случайност – вместо в класа за моден дизайн, попада в този за дизайн на ювелирни изделия и мигновенно се влюбва в работата.

  Стивън Уебстър започва кариерата си през 1982г. като ювелирен дизайнер на De Beers. „Това бе работата, в която успях да изградя своята увереност като майстор и дизайнер“, споделя той по-късно. Само след шест години добива смелостта да започне собствен бизнес в Лондон, насочен към изработването на екстравагантни украшения в стил глем рок за младата, дръзка и решителна част от обществото.

  Още в началото на творческия си път Уебстър се придържа към собственото си светоусещане и стил без да робува на комерсиални концепции, като издига на пиадестал единствено ръчната изработка и индивидуалния подход при създаването на всяко едно изделие. Не закъсняват и влиятелните клиенти, колекцинери и знаменитости.

  „За мен скъпоценностите са средство да се почувстваш удовлетворен от живота. Аз се отнасям към бижутата с голяма сериозност, тъй като влагам огромен труд в тях, но ние хората стареем и с годините променяме възгледите си. Въпросът не е в това каква философия изповядваме, а дали определена вещ ни импонира или не.“

  Един от ревностните клиенти на британския бранд, популяризирал ексклузивните му бижута е Мадона. Именно на Стивън Уебстър тя поверява изработването на брачните халки за сватбата си с Гай Ричи.

   

  Уебстър е  ювелирният дизайнер популяризирал редкият и тайнствен султанит с колекцията си от бижута, изработена за  ювелирното изложе в Базел (Baselworld) през 2012г.

  Източник снимки -Stephen Webster

 • Boucheron- най-старата ювелирна къща

  Boucheron- най-старата ювелирна къща

  Boucheron- най-смелата и оригинална френска ювелирна къща

  Boucheron е най-старата ювелирна къща, разположена в „златния триъгълник“ на Париж, прославила се е по целия свят със своите оригинални украшения и е считана от критиците за най-смелия и оригинален бранд сред традиционните френски ювелирни къщи.2018г. е знаменателна за фирмата, която  отбелязва  160г. от своето основаване. За времето на своето съществуване Boucheron се е превърнала в нарицателно за новаторски подход, смел дизайн и изключителна техника на изпълнение.

  През 1858г. основателя на фирмата Фредерик Бушерон открива първия си ювелирен бутик в Галерия дьо Валоа, под арките на кралския дворец (Palais-Royal), където по това време е съсредоточен търговският център за предмети на разкоша. 35 години по-късно магазинът е преместен на площад Вандом заради стратегическото му местоположение – новите квартали около операта Пале Гарние и градините на двореца Тюйлери – любимо място за разходка на заможните парижани. Това е и времето, в което площад Вандом се превръща в меката на френското ювелирно изкуство.

  През 1887г. в Лувъра е организиран исторически ювелирен аукцион – търг, на който се разпродавали съкровищата на френската корона, а Фредерик Бушерон се оказл единственият французин сред влиятелните ювелири от цял свят, сдобил се с уникални брилянти, сред които митичните Мазарини с маса съответно 18 и 16 карата. Това нечувано събитие станало причина за различни слухове и предположения, които засилили още повече интереса на клиентите  и доверието им  към Boucheron.

   

  Клиентите на ювелирната къща са една друга история, също обвита в легенди. Сред тях са такива короновани особи и представители на висшето общество като цар Александър III, цар Николай II, кралицата – майка Елизабет Бус, царицата на България  - Йоанна, принцесата на Монако -  Грейс Кели, арабски шейхове и индийски махараджи.

   

  Все още се разказва приказната история за махараджата на Патиала, който поръчал изработването на уникални украшения с брилянти, рубини и изумруди. Шест сандъка, пълни със сияещи индийски скъпоценни камъни били вложени в тази поръчка, която до ден- днешен остава най-голямата и поразителната от всички, правени някога в „Златния триъгълник“ на Париж.

  XX век бележи пик в успехите на ювелирната легенда. За съжаление огромна колекция от бижута, изработена от Boucheron за „кралицата“ на Ню Йорк Медълин Астър е изгубена завинаги в океанските дълбини заедно със злополучния „Титаник“ и любимия ѝ Джон Джейкъб Астор IV.

   

  От момента на основаването на ювелирната къща дизайнерите и ювелирите ѝ експериментират с различни материали: лапис лазули, корал, хематит, оникс. През 80-те години на XXвек все по-често започват да използват планински кристал. Този прозрачен минерал с многобройни включения бързо станал неотменна част от луксозните ювелирни колекции. Украшенията и предметите на изкуството с планински кристал добили популярност като оригинална стилистична алтернатива, която внася разнообразие в дизайна и отдава почит към безграничната фантазия на творците.

  Природата е неизчерпаем източник на вдъхновение за ювелирите на Boucheron. Нейното сложно многообразие, естетическо съвършенство и дълбок символизъм са пресътворени в уникалните изделия от различни колекции и епохи. С течение на времето мотивите на тържествуващата природа стават кредо за естетиката на Къщата.

  Boucheron е една от малкото ювелирни фирми, която в най-голяма степен определя тенденциите в развитието на ювелирното изкуство. Практически всяко нейно изделие съществува в единствен екземпляр, което ги прави едни от най-скъпо оценяваните ювелирни изделия.

  Източник снимки - Boucheron

 • Лорънс Граф

  Лорънс Граф

  Лорънс Граф е кавалер на Ордена на Британската империя и основател на ювелирната фирма Graff Diamonds Ltd (1960г.). В сравнение с такива мастодонти в света на ювелирните изделия като  Cartier и Tiffani & Co, Graff е с 50-годишна история и въпреки това е считана за лидер в света на украшенията с брилянти. Само 6 години след основаването ѝ, ювелирната къща получава една от най-престижните награди в света Diamond International Award в номинациите за най-добър дизайнер.

  Graff Diamonds може да се определи като най-голямата витрина на най-редките диаманти в света, а Лорънс Граф е човекът, който за 50 години въздига диамантите на пиадестал и ги превръща в една от най-добрите инвестиции.

  Според Лорънс Граф „Обковът е необходим само, за да насочи погледа към камъка.“ Ювелирните украшения на Граф са пълнокръвна елегантност – съвременни и сдържани, неподвластни на времето и капризите на модата. Талантливият дизайнер е постигнал съвършенния баланс между красивите творения на природата, характерния стил и виртуозна работа и те са пренесени върху най-великолепните ювелирни украшения.

   

  Лорънс Граф  е и официалният доставчик на диаманти за английския кралски двор, тъй като притежава изключителен усет при избора на уникални скъпоценни камъни – такива с многовековна история, както и наскоро открити.

  Пословичната колекция на Graff Diamonds е увенчана от такива камъни като „Златната иператрица“ – фенси наситено жълт брилянт, офорен като кушон  с маса 132,55 карата.Точната му стойност е тайна, но по някои оценки е около 20 милиона щатски долара. Към настоящият момент камъкът е част от украшение с 31 жълти брилянта, всеки с маса около 2 карата и всички те са с еднакъв цвят и размери. През 1983г. част от колекцията става и крушовидният брилянт „Императорско синьо“ (39,31 ct), който до моента е най-големият в света безупречно чист брилянт с наситено син цвят.

  Жълтите брилянти са знакови за ювелирна къща Graff и не е тайна, че тя  контролира около 65% от световния пазар на тези скъпоценни камъни. Те са рядко срещани в природата, отличават се с невероятно богата палитра от нюанси и се нуждаят от прецизно фасетиране, което понякога може да отнеме месеци. Лорънс Граф казва : „ Най-вълнуващата перспектива в моята работа беше възможността да оформя брилянт, който да влезе в списъка на известните благородни камъни, превърнали се в исторически и получили световна слава.“

  Graff Diamond не е само утвърден ювелирен бранд, но и съкровищница, съхраняваща наследството на своя основател, чиято страст и ярък стил се предават на нови поколения дизайнери и ювелири, които продължават да създават едни от най-прекрасните бижута в света.

  Източник снимки - Graff

1-10 of 144

Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 15