Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Damiani - украшения, изпълнени с любов и прецизна детайлност - част 1

Damiani - украшения, изпълнени с любов и прецизна детайлност

Известният италиански ювелирен бранд Damiani е основан в началото на ХХ век в малкия град Валенца, известен със своята кухня, великолепни вина и ювелирно изкуство. В продължение на три поколения фирмата създава неповторими украшения, изпълнени с любов и прецизна детайлност.

 

Ювелирните изделия на Damiani традиционно се отличават с лаконичност и акцент върху разкоша на скъпоценните камъни.В годините многократно са завоювали престижни награди от италиански и международни конкурси, в това число 18 награди от конкурса Diamonds International Awards, с което поставят своеобразен рекорд сред ювелирните брандове.

Основателят на бранда Енрико Граси Дамиани започнал малкия си бизнес, изработвайки строги, елегантни и изящни бижута в традициите на италианското ювелирно изкуство. Благодарение на акуратната работа и сдържан дизайн, те станали известни в цяла Италия. За кратко време се превърнали в задължителени аксесоари за най-заможните италианци и били считани за показател за принадлежност към висшето общество. Безспорният талант и майсторство направили Дамиани най-търсения ювелир от италианската аристокрация.

В тежките години на Втората Световна война Енрико Дамиани продължил да работи с високи темпове въпреки несигурността и оскъдицата. Това е времето, в което благородните метали и скъпоценните камъни били луксозни и дефицитни материали и се намирили все по-трудно и по-трудно. Благодарение на своята изобретателност, майсторство и фантазия Енрико започнал да работи с най-обикновено желязо, алпака и различни метални сплави, а украшенията на Damiani  се отличавали с обемност, пластичност и лекота.

Едно от емблематичните украшения на бранда, отразяващо този период от историята му, е ункална гривна от розово злато, чийто дизайн обединява лекотата и изкусната изработка. Изчистените правилни форми придават елегантност, а инкрустираните 264 брилянта подчертават триизмерността на бижуто.

 

Източник снимки - Damiani