Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Цветово многообразие и нестандартен дизайн от австралийската дизайнерка Margot McKinney

Цветово многообразие и нестандартен дизайн от австралийската дизайнерка Margot McKinney

През 2014г. са обявени резултатите от проведена независима класация за най-красивите колиета в света, дело на съвременни ювелирни дизайнери. Така в челните места се нареждат имената на Stephen Webster, Chaumet и Graff  и Margot McKinney.

Колието, с което се представя австралийската дизайнерка е във формата на верига с големи звена, инкрустирани със сапфири, турмалини, перидот и брилянти, а акцентът му е 86 каратов черен австралийски опал.

Марго МакКинни е четвърто поколение ювелирен дизайнер и изпълнителен директор на едноименния австралийски бранд“ Margot McKinney“, успяла да го популяризира в световен мащаб със своите нестандартни и провокативни бижута.

Масивни, ярки и с нестандартен дизайн са украшенията на австралийската дизайнерка Марго МакКинни. По всеобщо мнение тя е от малкото ювелири, способни да реализират творческите си замисли в разкошни бижута, далеч от формалностите, така характерни за ювелирния бранш.

„Природата не е ограничила цветовото многообразие и пъстрото съчетаване на цветовете единствено в перата на папагалите“ казва дизайнерката и влага в бижутата, които изработва цялата си фантазия, без ограничение на цветове и форми.Украшенията ѝ са изумителна съкровищница, в която скъпоценните камъни оживяват в цветя, бягащи ручеи и мощни водопади.

 

В своя визитна картичка дизайнерката е  превърнала богатата красота на черните австралийски опали с тяхното многообразие от цветове и форми, въплъщавайки ги в сложен дизайн. За МакКинни черният опал винаги е бил и остава „мечтата на ювелирния дизайнер“.

Марго МакКинни възприема ювелирните украшения повече като произведения на изкуството, които могат да бъдат носени по всяко време и при всеки повод, тъй като съвременната естетика е динамична и постоянно търпи сериозни промени. Всяко бижу на „Margot McKinney“ е своеобразна история – разказ за всеки камък и за вдъхновението,довело до реализирането му.

 

Украшенията на Марго МакКинни не са създадени, за да бъдат пазени в недостъпни сейфове, те са свеж полъх, страст и слънчево настроение в ежедневието.

Източник снимки -Margot McKinney