Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Оригиналният замисъл и сложните техники на изпълнение на Николас Варни

Оригиналният замисъл и сложните техники на изпълнение на Николас Варни

Николас Варни (Nicholas Varney) е съвременен ювелирен дизайнер, непознат за широката аудитория. Украшенията му са ценени заради оригиналния замисъл и сложните техники на изпълнение. Той е ярък и смел експериментатор, който борави с огромен набор от материали, стилове и техники  - свидетелство за неговата креативност във всяко едно отношение.

„В ювелирният бизнес има много голяма конкуренция и съперничество. За да започнеш свой бизнес или да го развиваш успешно е необходима смелост. И именно тези, които не почиват на лаврите си и експериментират, се отличават от всички останали“ казва Оливие Дюпон, автор на книгата „ Fine Jewellery Couture – Contemporary Heirlooms“( „Изискана ювелирна мода – Съвременно наследство“). В нея отдава дължимото именно на онези ювелирни дизайнери и брандове, които са познати за ограничен кръг ревностни колекционери като Nicholas Varney, Hanut Singh и Margot McKinney.

Николас Варни е млад творец, осъществил мечтата си  да изработва разкошни, елегантни и едновременно с това абсолютно нестандартни украшения.Роден в семейството на известни архитектурни дизайнери Николас Варни има възможността да пътува по целия свят, опознавайки различни култури. Образованието си получава в елитните училища на Ню Йорк, Нюпорт и Флорида, а свободното си време прекарва, гмуркайки се в лазурните води на Карибите и в изучаване на различни антикварни и музейни експонати в цяла Европа и Русия.

Завършва Гемологичния институт на Америка във Виченца, Италия, след което открива свое дизайнерско студио в Ню Йорк. То бързо се изпълва с различни работни материали – раковини, дървесна кора, корали, емайл, изобилие от скъпоценни камъни, австралийски и огнени опали и керамика. От тяхната смесица се раждат елегантните причудливи бижута на Николас Варни – реализираните му мечти.

Всяко едно украшение е изпълнено с помощта на различни ювелирни решения, нетипични методи и материали. Необичайният маниер на работа в много случаи е твърде сложен и често изглежда неизпълним. Отличен пример са гривните с узнаваеми сюжети, чиито облик наподобява жарък разтопен метал, усещане, подсилвано допълнително от инкрустираните огнени опали.

Ювелирните изделия на Николас Варни са предпочитани от ограничена аудитория  с изключителни възможности и с предпочитания към ярките цветови комбинации, дизайн и метафори.

Източник снимки- Николас Варни