Това е демонстрационен магазин. Всички поръчки направени през този магазин няма да бъдат разгледани или изпълнени.
За запитвания и поръчки тел: +359889 006 068, +359889 006 067 или на място в магазините ни.

ДОБРЕ ДОШЛИ

„Yanes“ - еталон за стил, изисканост, престиж и елегантност

„Yanes“ - еталон за стил, изисканост, престиж и елегантност

Испанската ювелирна къща „Yanes“ е еталон за стил, изисканост, престиж и елегантност.

Преди около 140 години брандът получава привилегията да изработва украшенията за испанската корона и тази привилегия се е съхранила до наши дни.

Украшенията на „Yanes“ са изключителна смесица от европейските класически традиции на ювелирното изкуство и колорита и изяществото на Изтока, където строгата геометрия съседсва с флоралните мотиви.

Семейната фирма  е основана през 1881 г.  от Клаудио Янис и вече пет поколения ювелири създават украшения, превърнали се в образци на ювелирното изкуство.

Много ювелирни изделия, изработени в годините  от  „ Yanes“  са част от испанската кралска колекция и се съхраняват във Фонда за национално наследство на Испания, други са експонати  в колекциите на различни музеи по света.

Световно признание компанията получава през 1906г., когато е натоварена със задачата да изработи подаръците за гостите, поканени на сватбата на испанския крал Алфонс XIII и принцеса Виктория –Евгения. Най-големите адмирации фирмата получава от японските императорски ювелири. В тази година няколко утвърдени ювелирни бранда изкупуват украшенията на „Yanis“ и ги популяризират, благодарение именно на протекциите на японския император.

Днес компанията продължава да изработва украшения в характерния за фирмата стил като прилага традиционните техники на ювелирното изкуство в съчетание със съвременен дизайн на бижутата.

Източник снимки - Yanes